Ako sa zrodila nová terapeutická vazelína

Prečo som sa rozhodol si vytvoriť vlastnú vazelínu? V čom bude iná, aké bude jej využitie a s kým spolupracujem na produkte?

Zverejnené 08.11.2018, 21:23

PREČO?

Začalo to tým ako som na niektoré manuálne techniky vo väčšej miere začal používať iné produkty než olej. Z jednoduchého dôvodu. Aby bola menšia sklznosť, vyššia vyskozita a „grip“. Ak sa nejednalo priamo o klasickú masáž, využíval som napr. klasickú lekársku vazelínu či nejaký druh emulzie. Prvé myšlienky o vazelíne boli, keď som ju začal používať i na bankovanie či Graston techniku. Objednal som si určité druhy zo zahraničia, aby som videl aké používajú tam. Následne som sa snažil nájsť podobný produkt na slovenskom trhu, ale bez úspechu. Ono okrem lekárskej vazelíny ich tu ani moc nemáme a keď sa aj nejaká nájde je väčšinou veľmi olejovitá alebo nespĺňa iní parametre. Neubehlo dlho a skúsil som si niečo podobné vyrobiť, či to bude mať i podobné vlastnosti. Malo a neskôr, keď som zistil, aká perfektná vec to je, začal som rozmýšľať, že si ju rovno dám vyrobiť.

 

V ČOM BUDE INÁ?

Oproti lekárskej vazelíne bude iná hlavne v tom, že bude 100 % z prírodných surovín. Nedá sa povedať, že ropa nie je príroda, ale nie každý si chce kydať na seba výrobky z ropy.

Ďalej, bude obsahovať zmes organických olejov, masla či vosku, ktoré budú mať na pokožku veľmi pozitívne účinky. Možno ste sa už aj dovtípili, aké bude ďalšie využitie.

Nebude to žiadny druh krému či emulzie, kde je základ voda a olej a vlastne z polovice si vždy zaplatíte iba za vodu. Budú to koncentrované kvalitné oleje, maslá a vosky v najvyššej možnej kvalite. Tzn., že na hydratáciu pokožky stačí oveľa menšie množstvo než krému.

Bude tuhšia než lekárska vazelína, aby sa dosiahla vyššia viskozita. Ak bude treba väčšiu sklznosť, stačí jej dať trošku viac. Po styku s pokožkou sa ale krásne povolí a rozpustí.

 

VYUŽITIE?

Ako už viete hlavné využitie bude na fyzio a masérske účely. To bola hlavná myšlienka, keďže mi tu chýba taký produkt.

Bankovanie – Pri mojom tzv. „Integrovanom bankovaní“, na ktorý kurz sa môžete tešiť budúci rok, využívam vazelínu z toho istého dôvodu ako som spomínal hore. Za použitia oleja banka iba kĺže po pokožke a nevytvára nejaký stretch. Pri vazelíne vznikne väčší ťah tkaniva a dá sa s ním lepšie manipulovať.

Graston technika – To isté by sa dalo povedať o tejto technike. V zahraničí využívajú i rôzne druhy masiel či voskov. Cieľ je znovu minimálna sklznosť.

Mäkké a myofasciálne techniky – Tieto techniky sa robia najlepšie na sucho. Možno ale poznáte ten pocit ak je pokožka veľmi suchá a potom to veľmi štípe ťahá či nedokážeme vytvoriť poriadny grip. Prípadne ak je pokožka ochlpená. Potom bude vazelína veľmi dobrým pomocníkom.

Rôzne druhy masáží – Či je to nejaká tlaková, hĺbková masáž, pri ktorej nechcete, aby sa Vám zošmykla ruka, prsty a potrebujete silnejší grip, bude táto vazelína práve pre Vás.

SUCHÁ POKOŽKA A POŠKODENÉ RUKY

Keďže masážne produkty sa nanášajú na pokožku nemali by jej škodiť. Už zo zloženia produktu musí byť jasné, že nie len že škodiť nebude, ale bude mať na pokožku veľmi pozitívne účinky. Vosky, oleje a maslá všetko v najvyššej možnej kvalite, ju pomôžu zjemniť, hydratovať, regenerovať a chrániť. Som rád, že v kvalite som prišiel až na métu, kedy do produktu nemusím navyše pridávať napríklad vitamín E, keďže sa prirodzene nachádza vo vysokej koncentrácií v surovinách. Toto napríklad ocenia crossfit športovci alebo vzpierači, ktorí sa musia o svoje dlane starať. To samozrejme neplatí iba pre športovcov a ich dlane, ale i pre bežnú populáciu a ich suché miesta na tele ako sú lakte, chodidla, pery…

S kým na vazelíne spolupracujem?

Vazelínu vyvíjam s rodinnou firmou Ťuli&Ťuli, ktorá má veľmi zaujímavý príbeh vzniku. Pracujú s tými najkvalitnejšími surovinami a majú certifikovanú kozmetiku pre deti i do 3 rokov. Robia s podobnými surovinami ako som potreboval, navyše majú stále ešte ručnú výrobu a práve z týchto všetkých dôvodov som im navrhol spoluprácu a som rád, že ju prijali.

Predpokladám, že vazelína by mohla byť do konca roka v predaji, tak sa máte na čo tešiť. Ďalšie podrobnosti budem ešte zverejňovať postupne. Pevne verím, že vazelína bude pre vás prínosom a skvelým pomocníkom pri manuálnych technikách na svojich klientoch. Teším sa na vaše reakcie a budem vás čoskoro informovať o ďalších krokoch.


Diskusia k článku

Podobné články